ENSi – Newsletter 1

Intre  9 și 10 octombrie, a avut loc prima întâlnire transnationala in cadrul proiectului ENSI “Rețeaua europeană pentru incluziune socială”. Intalnirea a avut loc in Stara Zagora (Bulgaria) si a fost finanțată prin programul Erasmus + KA2 (KA2 Cooperare pentru inovare și schimbul de bune practici pentru VET). In cadrul intalnirii a fost prezentat proiectul, partenerii și rolul acestora.

Proiectul vizează prezentarea educației non-formale ca mijloc de incluziune pentru toți, în special pentru cei care nu au avut un sistem educațional formal cum ar fi copiii imigranți. Prin urmare, scopul este de a compara metodele adoptate în diferite țări partenere pentru a dezvolta un model de învățare a limbilor străine care să poată fi utilizat indiferent de țara de origine.

Proiectul vizează îmbunătățirea rolului părinților și al educatorilor în sectorul non-formal și organizații precum structurile de sprijin pentru incluziunea socială a copiilor și adolescenților cu nevoi educaționale specifice.

După prima întâlnire a partenerilor, fiecare partener va pregăti un raport analitic privind dificultățile de învățare și incluziunea socială a copiilor și adolescenților cu dificultăți de învățare în propria țară. Analiza va acoperi și aspectele legislative, metodologice, pedagogice și socio-educative.

 

Partnerii din cadrul proiectului:

People Help the People (Italy) – Coordonator
Asociatia Fluturele Visator Butterfly Dreamer (Romania)
Associacion Amigos de Europa (Spain)
EURO-Training (Bulgaria)
Centro Internazionale delle Culture Ubuntu (Italy)
Fundacja Family Center (Poland)

Please follow and like us:

No Comments, Be The First!

Leave a Reply