Reteaua

Reteaua
Reteaua “fluturelui visator” este o retea globala avand mai mult de 35 organizatii non guvernamentale, situate in Europa, Asia si America de Sud. Misiunea noastra este de a educa si inspira oamenii pentru o schimbare in societate. Cultivam si promovam dezvoltarea personala si dezvoltarea profesionala a tinerilor. Munca noastra este condusa de o convingere pasionata ca fiecare persoana are o valoare unica si capacitatea de a contribui in mod pozitiv in societate

Valorile Noastre
Drepturile omului- Recunoastem si celebram autenticitatea tuturor persoanelor; apreciaza diversitatea si cultiva relatii positive. Ne adresam discriminarea si incalcarea drepturilor omului prin toate mijloacele disponibile.
Relatii de colaborare- Noi lucram cu ei si invatam de la alte personae care impartasesc viziunea si misiunea noastra. Suntem noi insine in rolul de experti, lideri si cautam colaborarea cu grupuri interne si externe. Noi cautam sa angajam parteneri care impartasesc convingerea noastra ca o cooperare activa creaza o comunitate mai pozitiva si conduce la o schimbare sociala.
Integritate si transparenta- Cautam sa facem ceea ce este corect si sa ii tratam pe ceilalti cu onestitate, respect si dignitate. Noi acordam atentie transparentei bazata pe incredere reciproca si comunicam convingerile noastre in mod deschis.
Diverse moduri de invatare- Noi lucram constant la extinderea si largirea cunostintelor si la expertiza retelei. Suntem deschisi la noi abordari de invatare partajam resursele noastre. Noi folosim bunul simt, teoria si practica solida pe termen lung, ca mijloc de invatare si dezvoltare si celebram procesul creative pe drum.
Credinta in punctele noastre forte- Scopul nostru este de a construi in continuare pe cunostintele existente ale persoanelor, comunitatilor si organizatiilor. In parteneriatele noastre ne straduim pe un dialog bazat pe respect si participare, un dialog in care sa se tina seama de valorile si principiile etice ale organizatiilor partenere.
Sprijinirea vulnerabilului- Reteaua si partenerii sai urmaresc sa amelioreze situatiile tinerilor si sa maximizeze sansele pentru cei care sunt, din diferite motive, excluse.
Nevoile locale- Raspundem nevoilor locale ale grupurilor noastre tinta , ale organizatiilor partenere si ale institutiilor care reprezinta grupurile-tinta.
Durabilitate- Dorim sa contribuim la comunitate la toate nivelurile sis a dezvoltam proiectele noastre intr-un mod durabil si consintent. Noi luam in considerare impactul pe termen lung al actiunilor noastre. Cautam sa lucram in cooperare cu institutiile locale, regionale si internationale si comunitati si noi credem intr-o abordare coordonata si integrata.

Subiecte de interes:

  • Copiii si tinerii
  • Comunicare si Media
  • Educatie
  • Drepturile omului
  • Voluntariat

Articol tradus de: Gavriz Elena Diana